Vídeňská vařená bábovka
5. 3. 2017
Ingredience:
- polohrubá mouka 250g
- krystalový cukr 150g
- máslo 150g
- vejce 1ks
- kakao 2 pol. lžíce
- mléko 250ml
- vanilkový cukr 1 balení
- prášek do pečivo 1 balení
- na vymazání formy: máslo a hrubá mouka
Mléko svaříme s cukrem, tukem a kakaem a necháme vychladnout. Vymažeme si formu máslem a vysypeme hrubou moukou. Do vychladlé hmoty vmícháme vejce, mouku prosetou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Všechny suroviny dobře promícháme. Polovinu hmoty nalejeme do formy, druhou obarvíme kakaem a také vlejeme do formy.
pozn. Toto množtví odpovídá malé bábovce, v případě klasické je potřeba udělat těsto ze 2x dávek.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář