Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí marcipán

10. 10. 2013


 

Marcipán si můžete koupit v obchodě již hotový, buď bílý nebo již různě obarvený. Já jsem vyzkoušela několik receptů a tento mi vyhovuje asi nejvíce.

 

- 150g sušeného mléka

- 150g moučkového cukru

- 2 lžíce medu (musí být tekutý)

- 2 lžíce oleje

- aroma sladká mandle

- voda dle pořeby (přidávejte po troškách na tuto dávku jsou potřeba cca 3 lžíce vody záleží na typu sušeného mléka)

- barviva (stačí potravinářská barviva jaké se prodávají v každé drogerii kus stojí cca 6,- Kč)

 

Vše se hnětením spojí dohromady jako když děláte těsto na cukroví. Výsledná hmota nesmí být ani příliš tuhá ani moc měkká, zkrátka akorát. Výsledná hmota je sv. béžové barvy, pokud budete chtít jinou barvu musíte hmotu obarvit potravinářským barvivem.  Hotovou směsí můžete po vyválení dorty potahovat i vytvářet různé ozdoby a figurky.

 

BARVENÍ: Barvivo rozmíchejte s troškou vody, stačí lžička a po troškách přídávejte k hotové směsi dokuď hnětením nedocílíte požadovaného odstínu. POZOR!!! Přimísením barviva hmota zřídne, ale nevěšte hlavu stačí přisypat mléko a cukr (vždy stejné množství) a znovu promíchat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář